Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 22 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Návrh marketingového mixu společnosti
Zourek, Vojtěch ; Pyrochta,, Václav (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na jednotlivé taktické marketingové nástroje, jež společně tvoří marketingový mix. Popisuje vztahy mezi produktem, cenou, distribucí a propagací. Práce obsahuje návrhy na zlepšení současného stavu marketingového mixu společnosti MIKROP ČEBÍN a.s., které vycházejí z teoretických poznatků a provedených analýz.
Rôzna štruktúra častíc kŕmnych zmesí a jej vzťah ku kvalite a pevnosti granúl
Balog, Ronald
Diplomová práce se zaobírá problematikou rúzné struktury krmnych směsí a její vztah ke kvalitě a pevnosti granule. Práce zobrazuje postupný proces tvorby tvarované krmne směsi, počátkem výběru správnych krmiv a volby správné struktury částic, cez popis celýho procesu tvarování krmné směsi, až po vyhodnocení správnych fyzikálnich vlastností, nutričných aspektú a efektu skrmování granul zvířatúm. V experimentálni části se práce věnuje analýze a porovnání struktury krmnych směsí. Posuzované byli výsledky analýzy na sítech suchou a mokrou cestou, výsledky měření tvrdosti granul a výsledky měření délky granul. Statisticky prokázatelný rozdíl (P<0,05) byl potvrzen u změny struktury směsi po procesu granulace, u vlyvu struktury na vyslednou kvalitu granyl a vlyv přidání pojiva.
Nanotechnologie v krmivářství
Gajdošová, Veronika
Práce se zabývá historií, využitím a možnými dopady nanotechnologií. V první části je podrobněji popsána historie nanotechnologií, kdy ji nevědomě používali už staří Římané. Zmínila jsem nejvýznamnější vědce a technologie, kteří ovlivnili vývoj této vědy. Ve druhé kapitole jsem se snažila přiblížit aktuální využití nanotechnologií, jelikož se s jejich výrobky a technologiemi setkáváme téměř v každodenním životě. Následuje kapitola o minerálních látkách jako makromolekulách v porovnání s jejich nanočásticemi, podotkla jsem rozdíly a výhody nanočástic, které by mohly omezit toxicitu některých minerálních látek. Poslední kapitola obsahuje dopady na člověka, rizika, vlastnosti ovlivňující toxicitu a celkové snížení toxicity krmiv pomocí nanotechnologií.
Návrh marketingového mixu společnosti
Zourek, Vojtěch ; Pyrochta,, Václav (oponent) ; Novák, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na jednotlivé taktické marketingové nástroje, jež společně tvoří marketingový mix. Popisuje vztahy mezi produktem, cenou, distribucí a propagací. Práce obsahuje návrhy na zlepšení současného stavu marketingového mixu společnosti MIKROP ČEBÍN a.s., které vycházejí z teoretických poznatků a provedených analýz.
Zootechnické aditivní látky a jejich možné využití
PLEVKOVÁ, Jaroslava
Tato bakalářská práce pojednává o charakteristice a kvalifikaci aditivních látek pro výživu zvířat a to zejména z legislativního hlediska. Dále je zaměřena pouze na zootechnické aditivní látky, jejich rozdělení popis a možnosti využití ve výživě hospodářských zvířat, hlavně na využití a vliv na drůbež. Jsou zde uvedeny i příklady krmných doplňků pro drůbež, které tyto doplňkové látky obsahují.
Návrhy přípravy na výuku s využitím aktivizačních metod
Cahová, Miroslava
V bakalářské práci je zpracováno téma zabývající se návrhem přípravy učitele na výuku s využitím aktivizačních metod. Podnětem k vypracování bakalářské prá-ce byl vývoj vzdělávání a související společenské požadavky společnosti na absol-venty středních škol. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Cílem teoretické části bakalářské práce je charakterizovat přípravu učitele na vyučování a definovat a charakterizovat aktivizační výukové metody. Pro zpra-cování teoretické části bakalářské práce jsou využity odborné literární i interneto-vé zdroje. Metodami použitými pro zpracování teoretické části jsou analýza, srov-nání a syntéza. Cílem praktické části bakalářské práce je vytvořit návrh přípravy vyučovací hodiny pro střední odbornou školu tak, aby byly zachovány veškeré náležitosti vyučovací hodiny a tematického plánu. Na základě kurikulárních dokumentů Vyšší odborné školy a Střední školy veterinární, zemědělské a zdravotnické v Třebíči byly vytvořeny celkem tři návrhy přípravy na výuku, které jsou určeny pro před-mět Výživa a dietetika zvířat oboru veterinářství, kde je daný předmět vyučován ve třetím a čtvrtém ročníku. Metodami použitými při zpracování praktické části je analýza, srovnání a syntéza.
Návrhy přípravy pro předmět Výživa zvířat pro SOŠ
Šťastník, Ondřej
Bakalářská práce se zabývá návrhy příprav na výuku předmětu Výživa zvířat pro střední odbornou školu. Přípravy na výuku jsou konkrétně zasazeny do prostředí Tauferovy střední odborné školy veterinární v Kroměříži, obor veterinářství, kde je daný předmět realizován ve čtvrtém ročníku. Práce se člení do dvou částí, na teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se věnuje didaktice se zaměřením na didaktiku zemědělských předmětů, přípravám na výuku, dále pak didaktickým prostředkům, organizačním formám výuky a v neposlední řadě výukovým meto-dám. Ke zpracování práce byly využity metody deskripce, analýzy, syntézy a komparace. V úvodu praktické části práce byly přiblíženy základní kutikulární dokumenty školy, na základě nichž, byly vytvořeny celkem 3 návrhy příprav, z toho 2 na teoretickou a 1 praktickou výuku.
Vliv vybraných faktorů ovlivňujících fermentační proces a využití živin kukuřičné siláže v bachoru
Poštulka, Roman
Cílem práce bylo posouzení vlivu ošetření porostu kukuřice proti napadení zavíječem kukuřičným, vlivu použitého hybridu a silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu a dále na bachorovou degradovatelnost škrobu a neutrálně detergentní vlákniny (NDF). Pokus probíhal na 3 stanovištích. Pro stanovení bachorových degradovalností bylo použito metody in sacco. Byly nalezeny vysoce signifikantní rozdíly v obsahu jednotlivých kyselin i jejich sumy. Na prvním stanovišti obsahovaly siláže z ošetřených porostů více kvasných kyselin (9,89 g/kg sušiny) ve srovnání s kontrolní skupinou (7,72 g/kg sušiny). Na zbývajících stanovištích byla situace opačná. Nejnižší obsahy kvasných kyselin a hodnoty titrační kyselosti byly zjištěny u siláží ošetřených chemickým konzervantem. Chemicky ošetřené siláže vykazovaly nejvyšší hodnoty obsahu etanolu (3,47; 2,83; 4,38 g/kg sušiny). Na jednom stanoviští byl potvrzen vliv ošetření porostu na bachorovou degradovatelnost škrobu. U siláží z ošetřených porostů byly naměřeny nižší hodnoty BDŠ (45,97 resp. 48,02 %). Degradovatelnost NDF nebyla průkazně ovlivněna žádným ze sledovaných faktorů.
Stanovení stravitelnosti organické hmoty metodou „in vitro" u píce odebrané z obnovených travních porostů v průběhu nárůstu 1. seče
Němcová, Petra
Práce byla zaměřena na možnost zpřesnění predikce koncentrace NEL a NEV s využitím SOH stanovené laboratorní metodou ELOS, vhodnou pro rutinní použití. Měla by tak zlepšit stávající praxi, kdy koeficienty stanovení se přebírají z krmivářských tabulek. Při stanovení SOH in vitro na přístroji ANKOM DaisyII Incubator tato metoda umožňuje sériové trávení více vzorků v jedné vsádce ve fermentační nádobě najednou, což významně snižuje pracnost spojenou s obsluhou, odpadá potřeba filtrace a alternativně je možné zvolit inokulum podle možností laboratoře (bachorová šťáva -- pufr, resp. čisté celulázy). Přesnost predikce za použití tuzemských celuláz s vyváženou celulolytickou a další aktivitou se v této práci ukázala jako dostatečně přesná a plně použitelná pro praktické využití v širokém rozsahu travních vzorků. Přesnost stanovení SOH in vitro metodou ELOS poskytuje v rozmezí hodnot obvyklých pro trávy v technické zralosti (pastva, konzervace), tj. 60 -- 80, výsledky prakticky obdobné (+-2,43 jednic SOH) jako metoda Tilley, Terry (1963). Byly konstatovány specifické rozdíly v růstovém rytmu 7 druhů zkoušených trav (P0,01), přičemž rozdíl v metání nejranějších (Fl - Hy 'Hykor', FA 'Kora') a pozdním druhem (LP 'Kentaur') činil 3 týdny. Pokles hodnoty SOH činí v průměru druhů a 7 termínů odběrů, dvou stanovišť a dvou sklizňových let 4,44 jednic, pokles hodnoty NEL a NEV 0,42 MJ.kg-1 sušiny za týden.
Vliv tranzitní krmné dávky a délky stání na sucho na užitkovost dojnic
Čermáková, Jana
Cílem disertační práce bylo zkoumat vliv délky suchostojné periody a typu diety na příjem krmiva, mléčnou užitkovost, zdravotní stav a reprodukční ukazatele vysokoužitkových dojnic. Do experimentu bylo zařazeno 29 vysokoprodukčních dojnic, rozdělených do dvou vyvážených skupin. Kontrolní skupina dojnic (C; n=14), přidělena k tradiční suchostojné periodě přibližně 60 dnů (57 +- 5,9 d), byla krmena dietou odpovídající nutričním požadavkům zasušených dojnic. Přibližně 3 týdny před plánovaným otelením byla do jejich diety přidána směs koncentrovaných krmiv (3 kg/ks/den). Dojnice pokusné skupiny (S, n=15), přiřazené zkrácené době stání na sucho (35 +- 6.3 d), byly krmeny dietou pro závěrečnou fázi laktace až do otelení. Po otelení dojnice v obou skupinách přijímaly stejnou dietu, odpovídající laktačním požadavkům dojnic na počátku laktace. Příjem sušiny v období 60 dnů před otelením byl přibližně o 4,11 kg/ks/den vyšší u pokusné skupiny S (17,1 kg/ks/den) v porovnání s kontrolní skupinou C (13,0 kg/ks/den) (P=0,0004). Nicméně, po otelení byl příjem sušiny naopak o 0,71 kg/ks/den vyšší u kontrolní skupiny: C = 21,48 kg/ks/den vs. S = 20,77 kg/ks/den S (P>0,05) a dojnice se zkrácenou dobou stání na sucho produkovaly o 3,34 kg/den (8,3 %) méně mléka a jejich laktační křivky byly plošší v průběhu prvních 100 dnů laktace. Za normovanou laktaci (305 dnů) nadojily dojnice v průměru 10 583 kg (C) a 9 638 kg (S) mléka. Nebyly zjištěny rozdíly v živé hmotnosti, tělesné kondici, ani výšce podkožního tuku mezi skupinami C a S. Zkrácení doby stání na sucho a zkrmování diety pro 2. fázi laktace zvýšilo koncentrace VFA a snížilo pH v bachoru v období před otelením v porovnání s dojnicemi s typickou dobou stání na sucho (P<0,05). Nebyly zjištěny významné rozdíly v základních parametrech krve a bachorové tekutiny dojnic po otelení. Inseminační interval u dojnic se zkrácenou dobou stání na sucho byl průměrně o 34 dnů kratší v porovnání s typickou dobou stání na sucho (S = 64,67 dnů vs. C = 99,11 dnů; P=0,007). Zkrácení doby stání na sucho neovlivnilo kvalitu mleziva, ani porodní hmotnost telat.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 22 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.